CALENDARUL de desfășurare a evaluării naționale
CALENDARUL de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2022-2023
6 - 9 iunie 2023 Înscrierea la evaluarea națională
19 iunie 2023 Limba și literatura română - probă scrisă
21 iunie 2023 Matematica - probă scrisă
22 iunie 2023 Limba și literatura maternă - probă scrisă
28 iunie 2023 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
28 iunie 2023 (ora 16:00-19:00) - 29 iunie 2023 (ora 8:00–12:00) Depunerea contestațiilor
29 iunie – 4 iulie 2023 Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2023 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
CALENDAR admitere la liceu 2023
Probele de aptitudini
15 – 16 mai 2023 Înscrierea pentru probele de aptitudini
17 – 19 mai 2023 Desfășurarea probelor de aptitudini
22 mai 2023 Rezultatele de la probele de aptitudini / Depunerea contestațiilor
26 mai 2023 Rezultatele finale de la probele de aptitudini
Probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă
15 – 16 mai 2023 Înscrierea candidaților la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă
17 – 19 mai 2023 Desfășurarea probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă
22 mai 2023 Rezultatele de la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă / Depunerea contestațiilor
26 mai 2023 Rezultatele finale
Admiterea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES
8 mai 2023 Afișarea locurilor distinct alocate în unitățile de învățământ de masă pentru candidații elevi cu CES (1-2 locuri/fiecare clasă/grupă pentru fiecare filieră/profil/specializare/domeniu de pregătire/calificare)
2 iunie 2023 Ședințe de informare și instruire cu părinții și elevii, organizate de profesorii diriginți, privind admiterea pe locurile distinct alocate
10 -11 iulie 2023 Completarea opțiunilor în fișele de înscriere
13 iulie 2023 Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES și comunicarea rezultatelor candidaților
Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere
Copiile certificatelor de orientare şcolară şi profesională emise de centrul judeţean/al municipiului Bucureşti de resurse şi asistenţă educaţională se depun și se înregistrează, de către părinte/reprezentant legal al candidaţilor care optează pentru admiterea pe locurile distinct alocate în unităţile de învăţământ de masă pentru candidaţii cu CES, la unitatea de învăţământ din care provin candidaţii pe 9 iunie 2023. Recomandările scrise vizând apartenenţa la etnia rromă se depun, de către părinte/reprezentant legal al candidatului care optează pentru admiterea pe locurile speciale pentru rromi, la unitatea de învăţământ din care provin candidaţii pe 9 iunie 2023.
Prima etapă de repartizare computerizată și admitere la liceu
6 -7, 10 -17 iulie 2023 Absolvenții clasei a VIII-a completează opțiunile în fișele de înscriere, împreună cu părinții și asistați de diriginți
19 iulie 2023 Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților clasei a VIII-a. Comunicarea rezultatelor. Afișarea în școlile gimnaziale a listei cu locurile neocupate în liceele de stat din județ
20 -25 iulie 2023 Depunere dosare înscriere la liceele unde au fost repartizați
Cum se calculează media de admitere folosită la admiterea la liceu 2023
Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională
Important:
- Candidaţii completează pe fişa, în ordinea descrescătoare a preferinţelor, codurile opţiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile dorite.
- Candidaţii sunt avertizaţi că, pentru specializările la care predarea unei limbi moderne se face în regim bilingv, pot înscrie codul respectiv în fişa de opţiuni numai dacă au susţinut şi promovat proba de verificare a cunoştinţelor la limba modernă respectivă şi au pe fişă nota obţinută la această probă
- Părinţilor li se aduce la cunoştinţă numărul de locuri alocate pentru fiecare unitate de învăţământ, respectiv pentru fiecare profil, specializare sau domeniu de pregătire, căruia i s-a acordat un cod.
- Completarea listei de opţiuni se face de către candidat în prezenţa părintelui/tutorelui şi a dirigintelui clasei.
- Elevii şi părinţii vor fi avertizaţi să completeze cu responsabilitate opţiunile şi numărul lor, să verifice corespondenţa codurilor înscrise în fişă cu opţiunile exprimate- o opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită.
SFATURI UTILE
- Nota de admitere la liceu este media notelor la examenul de evaluare națională.
- Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescător dupa media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la cel cu cea mai buna medie.
- Pentru toţi elevii, se caută prima opţiune din lista unde mai sunt locuri libere
- Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.
- Cât mai multe opţiuni completate pentru a fi repartizat din prima
- Elevii sunt sfătuiţi să completeze pe primele locuri opţiunile pe care şi le doresc cel mai mult, chiar daca nu sunt siguri că media le va permite să intre la la liceul respectiv. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat. Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intri deloc!
- Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite!
- Nu există niciun “număr magic” de opţiuni care trebuie completate: important este ca acest număr să fie suficient de mare ca să permită repartizarea şi să fie ordonate de la cea mai dezirabilă la cea mai puţin dezirabilă
- Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie-eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea neciteaţă a codurilor liceelor pot cauza neplăceri.
- Neconcordanţele între fişa completată şi fişa martor trebuie semnalate imediat conducerii şcolii, pentru a se face corecţia.
- Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la cel cu cea mai buna medie.
- Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere si elevul este repartizat la acea opţiune.
- Daca la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fisa nu îi permit sa intre la nici un liceu (pentru ca locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul ramâne nerepartizat.
- Pentru a înţelege mai usor algoritmul, luăm următoarele exemple:
- Presupunem ca elevul are media 10. El este cel mai bun, este repartizat primul, la prima sa opţiune. El este primul care ocupa primul loc din judeţ.
- Presupunem ca are media 9 si la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de catre elevi cu medii mai mari. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune.
- Presupunem ca elevul are media 8 si la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de catre elevi cu medii mai mari decât a lui. Daca la a doua sa opțiune mai exista locuri libere, el va repartizat la a doua sa opţiune. Altfel, se verifica a treia opţiune de pe fisa sa, si urmatoarele, în ordine, pâna la gasirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere. De notat ca nu se poate întâmpla ca „locul tău” sa fie ocupat de catre cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu ești repartizat înaintea lui !
- Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 si opţiunea X pe locul 2 în fisa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 si opţunea X pe locul 1 în fisa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B
Atentie: La unele licee regulamentul intern îţi permite să te muţi la altă specializare (spre exemplu Liceul Tehnic). În acest caz, dacă doreşti o anumită specializare, de la Liceul Tehnic, este bine să treci codul acesteia printre primele opţiuni, după care să completezi celelalte coduri de la acest liceu. După primul an te poţi transfera la specializarea dorită initial. Spre exemplu: doreşti să fii admis la domeniul ECONOMIC de la LICEUL TEHNIC. Trece acest cod primul şi, imediat, trece celelalte coduri de la LICEUL TEHNIC (TURISM ȘI ALIMENTAȚIE, PROTECȚIA MEDIULUI ȘIELECTRONICĂ AUTOMATIZĂRI). Această strategie îţi măreşte şansele să fii admis la LICEUL TEHNIC. După primul an te poţi transfera la domeniul ECONOMIC dorit iniţial. Evident, poți aplica această strategie pentru oricare specializare dorită. Oricum, toate specializările sunt interesante.
CALENDARUL admiterii în învăţământul profesional și în învăţământul dual pentru anul şcolar 2023-2024
- 15 mai - 9 iunie 2023 Şedinţe/Acţiuni de instruire organizate de toate unităţile de învăţământ gimnazial, cu elevii de clasa a VIII-a şi părinţii acestora, pentru prezentarea metodologiei şi a calendarului admiterii.
- 16-26 mai 2023 ISJ organizează târgul ofertelor educaţionale.
- 16 iunie 2023 Transmiterea de către fiecare unitate de învăţământ gimnazial către comisia de admitere judeţeană a bazei de date
Înscrierea şi admiterea elevilor la învăţământul profesional și dual de stat
Etapa I de admitere în învăţământul profesional și dual de stat
- 3 - 7 iulie 2023 Secretariatele unităţilor de învăţământ gimnazial completează și eliberează, fişa de înscriere în învăţământul profesional și dual de stat, pentru candidații care solicită aceasta.
- 3 - 7 iulie 2023 Înscrierea candidaţilor la unităţile de învăţământ care au ofertă educaţională pentru învăţământul profesional și dual, pe baza fişei de înscriere în învăţământul profesional. Unităţile de învăţământ oferă informaţiile şi îndrumările necesare pentru completarea de către candidaţi a opţiunilor pentru calificările profesionale și duale din oferta şcolii.
NOTĂ: Nu pot fi înscrişi candidaţii cu situaţia şcolară neîncheiată, aflaţi în stare de corigenţă sau repetenţie.
- 7 iulie 2023 Afişarea, la sediul unităţilor de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional, a listei candidaţilor înscrişi în învăţământul profesional La unităţile de învăţământ şi calificările la care nu se organizează preselecţie, iar numărul candidaţilor înscrişi la unitatea de învăţământ este mai mare decât numărul de locuri disponibile, se afişează şi precizări detaliate privind organizarea probelor suplimentare de admitere, inclusiv a eventualelor probe eliminatorii (data, locul de desfăşurare, ora, acte necesare de identitate a candidaţilor, alte detalii organizatorice). Transmiterea către comisia de admitere judeţeană a situaţiei cu numărul de candidaţi înscrişi pentru admiterea în învăţământul profesional, pentru fiecare calificare. Unităţile de învăţământ care organizează preselecţie afişează lista candidaţilor înscrişi la învăţământul profesional la calificările pentru care se organizează preselecţie, precum şi procedura de preselecţie. LA LICEUL TEHNIC BUZĂU NU SE ORGANIZEAZĂ PROBĂ DE PRESELECȚIE.
- 10 - 11 iulie 2023 Pentru candidaţii care optează pentru unităţile de învăţământ şi calificările la care se organizează sesiune de preselecţie Ridicarea, de către candidaţii respinşi la preselecţie, a fişelor de înscriere de la unitatea de învăţământ care a organizat sesiunea de preselecţie NOTĂ: În situaţia în care candidaţii au completat mai multe opţiuni, inclusiv pentru calificări profesionale la care unitatea de învăţământ nu a organizat preselecţie, aceştia nu vor ridica fişele de înscriere, fiind consideraţi înscrişi pentru celelalte calificări profesionale pe care le-au marcat în fişă. În cazul retragerii fişelor de către candidaţii admişi la preselecţie, pe locurile eliberate de aceştia pot fi admişi alţi candidaţi care au susţinut şi promovat proba de preselecţie, în ordinea rezultatelor obţinute la această probă.
- 10 - 12 iulie 2023 Înscrierea candidaţilor respinşi la preselecţie la unităţile de învăţământ care şcolarizează în învăţământul profesional de stat, inclusiv dual, la care nu s-au organizat probe de preselecţie, respectiv eliminatorii, pe baza fişei de înscriere în învăţământul profesional şi dual de stat. Se pot înscrie şi alţi candidaţi interesaţi, care nu s-au înscris în perioadele de înscriere prevăzute mai sus, precum şi cei care au renunţat la locul ocupat în sesiunea de preselecţie. De asemenea, se pot înscrie şi candidaţi care au fost respinşi la probe eliminatorii organizate în învăţământul dual. NOTĂ: Nu pot fi înscrişi candidaţii cu situaţia şcolară neîncheiată, aflaţi în stare de corigenţă sau repetenţie. Înscrierea candidaţilor respinşi la unităţile de învăţământ care au organizat preselecţie şi care au ridicat fişa de înscriere se face pe baza aceleiaşi fişe, prin completarea casetelor pentru următoarea unitate de învăţământ şi a calificărilor profesionale.
- 12 iulie 2023 Actualizarea şi afişarea, la sediul unităţilor de învăţământ care au ofertă educaţională pentru învăţământul profesional de stat, a listei candidaţilor înscrişi la învăţământul profesional de stat. Afişarea informaţiilor (data, locul de desfăşurare, ora, acte necesare de identitate a candidaţilor, alte detalii organizatorice) privind organizarea probei suplimentare de admitere, la unităţile de învăţământ unde numărul de candidaţi înscrişi este mai mare decât numărul locurilor oferite - situaţie în care se va preciza dacă se organizează proba suplimentară de admitere pentru toate calificările sau doar la calificarea/calificările la care numărul de candidaţi depăşeşte numărul de locuri, cu posibilitatea redistribuirii la celelalte calificări pentru care nu s-a organizat proba suplimentară, în situaţia în care candidaţii au optat în fişa de înscriere pentru aceste calificări Transmiterea către comisia de admitere judeţeană a situaţiei cu numărul de candidaţi înscrişi la învăţământul profesional, pentru fiecare calificare profesională
- 13 iulie 2023 Desfăşurarea probei suplimentare de admitere NOTĂ: Proba suplimentară de admitere se organizează numai la unităţile de învăţământ pentru care numărul celor înscrişi este mai mare decât numărul locurilor, în condiţiile sus menţionate referitoare la anunţarea candidaţilor cu privire la organizarea probei suplimentare de admitere pentru toate calificările/ calificarea la care numărul de candidaţi depăşeşte numărul de locuri
- 13 iulie 2023 Afişarea rezultatelor la proba suplimentară de admitere de către unităţile de învăţământ care au organizat proba
- 14 iulie 2023 Depunerea contestaţiilor la proba suplimentară de admitere Rezolvarea contestaţiilor Afişarea rezultatelor la proba suplimentară de admitere în urma rezolvării contestaţiilor, de către unităţile de învăţământ care au organizat proba suplimentară de admitere Calcularea de către comisiile de admitere din unităţile de învăţământ a mediilor finale de admitere, conform precizărilor de calcul din metodologia de admitere în învăţământul profesional Transmiterea, la comisia de admitere judeţeană, a listei candidaţilor declaraţi admişi şi a celor respinşi
- 14 iulie 2023 Validarea, de către comisia de admitere judeţeană pentru învăţământul profesional de stat, a listei candidaţilor declaraţi admişi în învăţământul profesional de stat Afişarea listei candidaţilor admişi şi a celor respinşi la învăţământul profesional de stat
- 15 - 16 iulie 2023 Ridicarea fişelor de înscriere în învăţământul profesional şi dual de către candidaţii declaraţi respinşi. Candidaţii respinşi la etapa I de admitere în învăţământul profesional şi în învăţământul dual se pot înscrie în etapa a II -a de admitere în învăţământul profesional, în învăţământul dual, sau în etapa a II -a de admitere în liceu.
- 17 - 20 iulie 2023 Depunerea dosarelor de înscriere, la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost declaraţi admişi. În cazul retragerii fişelor de înscriere sau nedepunerii dosarelor de înscriere de către candidaţii admişi, pe locurile eliberate de aceştia pot fi admişi alţi candidaţi, în ordinea rezultatelor obţinute la admiterea organizată în această etapă, cu condiţia încadrării în termenul de depunere a dosarelor de înscriere.
- 20 iulie 2023 Transmiterea de către unităţile de învăţământ a situaţiei locurilor rămase libere în urma finalizării depunerii dosarelor de înscriere a candidaţilor admişi în această etapă de admitere
- 21 iulie 2023 Rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere judeţeană Pentru rezolvarea cazurilor speciale, comisia de admitere judeţeană nu va repartiza candidaţi la clasele/unităţile de învăţământ profesional la care se organizează preselecţie.
- 21 iulie 2023 Transmiterea de către comisia de admitere judeţeană la unităţile de învăţământ profesional a situaţiei rezolvării cazurilor speciale Transmiterea de către comisia de admitere judeţeană la toate unităţile de învăţământ gimnazial a situaţiei locurilor libere pentru etapa a II -a de admitere la învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual din județ
- 24 iulie 2023 Afişarea de către unităţile de învăţământ profesional a listei candidaţilor înmatriculaţi şi a situaţiei cu locurile rămase libere în învăţământul profesional, după depunerea dosarelor de înscriere în etapa I de admitere şi rezolvarea cazurilor speciale
- 24 iulie 2023 Afişarea de către toate unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile libere pentru etapa a II-a de admitere în învăţământul profesional de stat din judeţ ISJ afişează şi publică pe pagina sa de internet lista locurilor libere pentru etapa a II-a de admitere în învăţământul profesional din judeţ.
Etapa a II-a de admitere în învăţământul profesional de stat
- 25 - 27 iulie 2023 Eliberarea de către unităţile de învăţământ gimnazial a fişelor de înscriere pentru învăţământul profesional pentru candidaţii cărora nu li s-au eliberat fişe de înscriere în etapa I de admitere în învăţământul profesional. La solicitarea candidaţilor care au susţinut probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă, unităţile de învăţământ gimnazial eliberează, împreună cu fişa de înscriere, şi anexa fişei de înscriere completată cu rezultatul la proba/probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă. NOTĂ: Se va elibera o singură fişă de înscriere.
- 25 - 27 iulie 2023 Înscrierea candidaţilor care nu au participat la etapa I de admitere sau care au participat, dar nu au fost repartizaţi/admişi sau au fost admişi, dar nu au depus dosarele de înscriere la liceu sau învăţământul profesional, la unităţile de învăţământ, pe baza fişei de înscriere. Unităţile de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional oferă informaţiile şi îndrumările necesare pentru completarea opţiunilor pentru calificările profesionale din oferta şcolii. NOTĂ: Nu pot fi înscrişi candidaţii cu situaţia şcolară neîncheiată, aflaţi în stare de corigenţă sau repetenţie.
- 27 iulie 2023 Afişarea, la sediul unităţilor de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional, a listei candidaţilor înscrişi în învăţământul profesional. Pentru unităţile de învăţământ şi calificările profesionale la care se organizează probe de preselecţie/probe eliminatorii şi/sau probe de admitere indiferent de numărul candidaţilor înscrişi, precum şi pentru cele la care se organizează probă de admitere ca urmare a depăşirii numărului de candidaţi înscrişi faţă de numărul locurilor disponibile, se vor afişa împreună cu lista candidaţilor înscrişi şi informaţiile privind derularea acestor probe (data, ora, locul de desfăşurare a probelor, acte de identitate necesare candidaţilor, alte detalii organizatorice). Se va preciza dacă se organizează proba suplimentară de admitere pentru toate calificările sau doar la calificarea/calificările la care numărul de candidaţi depăşeşte numărul de locuri de la calificarea/calificările respectivă(e), cu posibilitatea redistribuirii la celelalte calificări pentru care nu se organizează proba suplimentară, în situaţia în care candidaţii au optat în fişa de înscriere pentru aceste calificări. Transmiterea situației către comisia judeţeană. Unităţile de învăţământ care organizează preselecţie afişează lista candidaţilor înscrişi la învăţământul profesional la calificările pentru care se organizează preselecţie, precum şi procedura. LA LICEUL TEHNIC BUZĂU ORGANIZĂM PRESELECȚIE
- 28 iulie 2023 Pentru candidaţii care optează pentru unităţile de învăţământ şi calificările la care se organizează sesiune de preselecţie Comunicarea rezultatelor sesiunii de preselecţie de către unitatea de învăţământ care a organizat sesiunea de preselecţie Rezultatele probelor de preselecţie se afişează la sfârşitul fiecărei zile, împreună cu precizarea privind posibilitatea candidaţilor respinşi de a fi repartizaţi pe locurile libere după finalizarea etapei a II-a de admitere de către comisia de admitere judeţeană. Secretariatele unităţilor de învăţământ care organizează admiterea în învăţământul profesional eliberează, la cererea candidaţilor respinşi la preselecţie, fişele de înscriere la învăţământul profesional şi dual în vederea participării la etapa de repartizări şi redistribuiri pe locurile libere şi rezolvarea cazurilor speciale, după etapa a II-a de admitere, de către comisia de admitere judeţeană. În situaţia în care candidaţii au completat mai multe opţiuni, inclusiv pentru calificări profesionale la care unitatea de învăţământ nu a organizat preselecţie, aceştia nu vor ridica fişele de înscriere, fiind consideraţi înscrişi pentru celelalte calificări profesionale pe care le-au marcat în fişa de înscriere. În situaţia în care numărul celor admişi în urma preselecţiei este mai mare decât numărul locurilor disponibile, comunicarea rezultatelor sesiunii de preselecţie va fi însoţită de precizarea că urmează o probă suplimentară de admitere şi de informaţii detaliate privind organizarea acesteia (data, locul de desfăşurare, ora, acte necesare de identitate a candidaţilor, alte detalii organizatorice).Rezultatele obţinute la probele de preselecţie nu pot fi contestate.
- 31 iulie 2023 Derularea probei suplimentare de admitere în unităţile de învăţământ în care s-a decis derularea acesteia
- 31 iulie 2023 Afişarea rezultatelor la proba suplimentară de admitere de către unităţile de învăţământ care au organizat proba
- 1 august 2023 Depunerea contestaţiilor la proba suplimentară de admitere Rezolvarea contestaţiilor la proba suplimentară de admitere. Afişarea rezultatelor la proba suplimentară de admitere în urma rezolvării contestaţiilor, de către unităţile de învăţământ care au organizat proba suplimentară de admitere. Calcularea de către comisiile de admitere din unităţile de învăţământ a mediilor finale de admitere, conform precizărilor de calcul din metodologia de admitere în învăţământul profesional. Transmiterea la comisia de admitere judeţeană a listei candidaţilor declaraţi admişi şi a celor respinşi la admiterea în învăţământul profesional de stat, de către toate unităţile de învăţământ, indiferent dacă au desfăşurat sau nu proba de preselecţie/admitere
- 2 august 2023 Validarea, de către comisia de admitere judeţeană pentru învăţământul profesional de stat, a listei candidaţilor declaraţi admişi în învăţământul profesional de stat. Afişarea de către unităţile de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional a listei candidaţilor admişi şi a celor respinşi la învăţământul profesional de stat. Afişarea precizărilor privind depunerea dosarelor de înscriere de către candidaţii admişi, respectiv ridicarea fişelor de înscriere de către candidaţii respinşi. Afişarea de precizări prin care candidaţii admişi la clase/grupe cu efective care în urma etapei a II-a de admitere se află sub efectivul minim necesar constituirii formaţiunilor de studii sunt înştiinţaţi că, după depunerea dosarelor de înscriere, vor fi înmatriculaţi sub rezerva completării numărului de locuri minim necesar pentru constituirea formaţiunilor de studii prin comisia de admitere judeţeană - prin repartizarea de alţi candidaţi şi, după caz, redistribuiri în cadrul şedinţei publice la care vor fi invitaţi să participe
- 3 - 4 și 7 august 2023 Depunerea dosarelor de înscriere la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost declaraţi admişi. În cazul retragerii fişelor de înscriere sau nedepunerii dosarelor de înscriere de către candidaţii admişi, pe locurile eliberate de aceştia pot fi admişi alţi candidaţi, în ordinea rezultatelor obţinute la admiterea organizată în această etapă, cu condiţia încadrării în termenul de depunere a dosarelor de înscriere.
- 7 august 2023 Transmiterea de către comisia de admitere în învăţământul profesional de stat din unitatea de învăţământ, în format electronic şi în scris, către comisia de admitere judeţeană a listelor finale cu candidaţii înmatriculaţi şi a situaţiei locurilor neocupate la învăţământul profesional de stat, inclusiv în învăţământul dual. Cu acest prilej, unităţile de învăţământ, care au în ofertă calificări la care conform propriilor proceduri de admitere se organizează sesiune de preselecţie în învăţământul profesional sau calificări în învăţământul dual la care au prevăzut probe eliminatorii şi/sau probe de admitere în învăţământul dual independent de numărul candidaţilor înscrişi pe numărul de locuri disponibile, dar care - în urma consultării cu operatorii economici şi cu acordul acestora - sunt interesate să îşi completeze locurile libere în cadrul acţiunilor de repartizare şi redistribuire organizate de către comisia de admitere judeţeană, informează în scris comisia de admitere judeţeană cu privire la acest acord. Repartizări şi redistribuiri pe locurile libere şi rezolvarea cazurilor speciale de către comisia judeţeană
- 8 august 2023 Afişarea de către comisia de admitere judeţeană a listei cu locurile libere şi a graficului activităţilor de repartizare şi redistribuire pe locurile libere şi de rezolvare a cazurilor speciale. Afişarea graficului, pe zile şi intervale orare, a activităţilor de repartizare şi redistribuire pe locurile libere şi de rezolvare a cazurilor speciale.
- 8 - 9 august 2023 (conform graficului afişat de comisia de admitere judeţeană) Rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere judeţeană Repartizarea de către comisia de admitere judeţeană a candidaţilor care nu au participat sau nu au fost admişi la etapele anterioare sau au fost admişi, dar nu au confirmat locurile ocupate prin depunerea dosarelor de înscriere. Rezolvarea de către comisia de admitere judeţeană a situaţiilor de la nivelul unităţilor de învăţământ la care, în urma celor două etape de admitere, nu s-au constituit în limitele legale formaţiuni de studiu, prin redistribuirea candidaţilor admişi la clase/grupe şi calificări la care nu sau constituit efectivele minime legale. Rezolvarea situaţiilor se face în şedinţă publică la care sunt invitaţi candidaţii care au fost admişi la calificări pentru care nu s-au întrunit condiţiile minime de constituire a formaţiunilor de studiu, precum şi părinţii/tutorii legali ai acestora.
- 10 august 2023 Afişarea de către unităţile de învăţământ profesional a candidaţilor înmatriculaţi şi a situaţiei cu locurile rămase libere în învăţământul profesional, după depunerea dosarelor de înscriere.
- 10 august 2023 Transmiterea către Centrul Naţional de Admitere a rezultatelor repartizărilor şi redistribuirilor, prin confirmarea încheierii operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată.
STATISTICA ADMITERE 2023 LICEUL TEHNIC BUZĂU
Nr |
Forma |
Nume specializare |
Locuri 2023 |
Ultima medie 2022 |
Ultima medie 2021 |
Profil |
1 |
Liceu zi |
COMERȚ:
Tehnician în activități de comerț |
24 |
(specializare nouă) |
(specializare nouă) |
Servicii |
2 |
Liceu zi |
ECONOMIC:
Tehnician în activități economice |
24 |
6,43 |
(specializare nouă) |
Servicii |
3 |
Liceu zi |
TURISM ȘI ALIMENTAȚIE:
Tehnician în turism (intensiv limba engleză) |
24 |
(specializare nouă) |
(specializare nouă) |
Servicii |
4 |
Liceu zi |
ELECTRONICĂ AUTOMATIZĂRI:
Tehnician operator roboți industriali (int. engleză) |
24 |
(specializare nouă) |
(specializare nouă) |
Tehnic |
5 |
Liceu zi |
PROTECȚIA MEDIULUI:
Tehnician ecolog și protecția calității mediului |
24 |
6,62 |
4,93 |
Res nat. și prot.mediului |
6 |
Profesional dual |
FRIGOTEHNIST
ELECTROMECANIC UTILAJE ȘI INSTALAȚII INDUSTRIALE |
10
10 |
Orice medie (spec. nouă) |
Orice medie |
Tehnic |
7 |
Profesional dual |
MECANIC AUTO
TINICHIGIU VOPSITOR AUTO |
15
12 |
Orice medie (spec. nouă) |
Orice medie |
Tehnic |
8 |
Profesional dual |
BUCĂTAR
OSPĂTAR(CHELNER)VÂNZĂTOR ÎN UNITĂȚI DE ALIMENTAȚIE |
12
11 |
Orice medie |
Orice medie |
Servicii |
9 |
Profesional |
COMERCIANT-VÂNZĂTOR |
12 |
Orice medie |
Orice medie |
Servicii |
La clasele de dual vă asigurăm bursă dublă, cazare și 3 mese/zi gratuite, transport local gratuit+Portugalia
La liceu zi vă decontăm transportul, vă asigurăm burse+Protugalia
STATISTICĂ ADMITERE ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL ANUL TRECUT (2022)
Nr crt |
LICEUL |
SPECIALIZAREA |
BILINGV |
NR. DE LOCURI |
LOCURI OCUPATE |
PROFILUL |
FILIERA |
medie 2022 |
medie 2021 |
1 |
COLEGIUL ECONOMIC BUZĂU |
Comerţ |
- |
72 |
72 |
Servicii |
Tehnologică |
7.29 |
6.45 |
2 |
COLEGIUL ECONOMIC BUZĂU |
Economic |
- |
120 |
120 |
Servicii |
Tehnologică |
7.29 |
6.23 |
3 |
COLEGIUL ECONOMIC BUZĂU |
Turism şi alimen |
- |
48 |
48 |
Servicii |
Tehnologică |
7.50 |
6.59 |
4 |
COLEGIUL NAŢ "AL VLAHUŢĂ" |
Filologie |
- |
52 |
52 |
Umanist |
Teoretică |
7.68 |
6.97 |
5 |
COLEGIUL NAŢ "AL VLAHUŢĂ" |
Mate-Informatică |
- |
52 |
52 |
Real |
Teoretică |
8.78 |
8.01 |
6 |
COLEGIUL NAŢ "AL VLAHUŢĂ" |
Ştiinţe ale Naturii |
- |
26 |
26 |
Real |
Teoretică |
8.07 |
6.80 |
7 |
COLEGIUL NAŢ "AL VLAHUŢĂ" |
Ştiinţe Sociale |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
6.97 |
6.37 |
8 |
COLEGIUL NAŢ. "B. P. HASDEU" |
Filologie |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
9.21 |
8.76 |
9 |
COLEGIUL NAŢ. "B. P. HASDEU" |
Mate-Informatică |
- |
78 |
78 |
Real |
Teoretică |
9.45 |
9.07 |
10 |
COLEGIUL NAŢ. "B. P. HASDEU" |
Ştiinţe ale Naturii |
- |
52 |
52 |
Real |
Teoretică |
9.40 |
9.04 |
11 |
COLEGIUL NAŢ. "B. P. HASDEU" |
Ştiinţe Sociale |
- |
52 |
52 |
Umanist |
Teoretică |
9.26 |
8.98 |
12 |
COLEGIUL NAŢ. "B. P. HASDEU" |
Filologie |
Engleză |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
9.23 |
8.74 |
13 |
COLEGIUL NAŢ. "B. P. HASDEU" |
Mate-Informatică |
Engleză |
26 |
26 |
Real |
Teoretică |
9.55 |
9.40 |
14 |
COLEGIUL NAȚ. "M. EMINESCU" |
Filologie |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
8.44 |
7.87 |
15 |
COLEGIUL NAȚ. "M. EMINESCU" |
Mate-Informatică |
- |
78 |
78 |
Real |
Teoretică |
8.24 |
7.38 |
16 |
COLEGIUL NAȚ. "M. EMINESCU" |
Ştiinţe ale Naturii |
- |
52 |
52 |
Real |
Teoretică |
8.39 |
7.37 |
17 |
COLEGIUL NAȚ. "M. EMINESCU" |
Ştiinţe Sociale |
- |
52 |
52 |
Umanist |
Teoretică |
8.52 |
8.25 |
18 |
COLEGIUL NAȚ. "M. EMINESCU" |
Filologie |
Franceză |
26 |
19 |
Umanist |
Teoretică |
6.15 |
7.23 |
19 |
COLEGIUL NAȚ. "M. EMINESCU" |
Filologie |
Engleză |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
8.32 |
7.79 |
20 |
COLEGIUL NAȚ. PED. "S.HARET” |
Filologie |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
8.67 |
7.87 |
21 |
COLEGIUL NAȚ. PED. "S.HARET" |
Mat-Informatică |
- |
26 |
26 |
Real |
Teoretică |
8.79 |
7.83 |
22 |
COLEGIUL NAȚ. PED. "S.HARET” |
Ştiinţe Sociale |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
8.80 |
7.91 |
23 |
LICEUL AGR. "DR. ANGELESCU" |
Agricultură |
- |
24 |
24 |
Resurse |
Tehnologică |
5.41 |
4.61 |
24 |
LICEUL AGR. "DR. ANGELESCU" |
Comerţ |
- |
24 |
24 |
Servicii |
Tehnologică |
6.26 |
4.99 |
25 |
LICEUL AGR. "DR. ANGELESCU" |
Mecanică |
- |
24 |
24 |
Tehnic |
Tehnologică |
5.35 |
3.48 |
26 |
LICEUL AGR. "DR. ANGELESCU" |
Turism şi aliment |
- |
24 |
24 |
Servicii |
Tehnologică |
5.55 |
- |
27 |
LICEUL AGR. "DR. ANGELESCU" |
Industrie aliment |
- |
24 |
24 |
Resurse |
Tehnologică |
5.40 |
4.58 |
28 |
LICEUL CU PR SP. "I. B.SOTER" |
Filologie |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
7.54 |
6.77 |
29 |
LICEUL CU PR SP. "I. B.SOTER" |
Mate-Informatică |
- |
26 |
26 |
Real |
Teoretică |
7.09 |
- |
30 |
LICEUL CU PR SP. "I. B.SOTER" |
Ştiinţe Sociale |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
7.36 |
6.55 |
31 |
LICEUL CU PR SP. "I. B.SOTER" |
Ştiinţe ale Naturii |
- |
26 |
26 |
Real |
Teoretică |
7.16 |
- |
32 |
LICEUL TEHNIC BUZĂU |
Economic |
- |
48 |
48 |
Servicii |
Tehnologică |
6.43 |
5.65 |
33 |
LICEUL TEHNIC BUZĂU |
Electronică automatizări |
- |
24 |
24 |
Tehnic |
Tehnologică |
6.08 |
4.50 |
34 |
LICEUL TEHNIC BUZĂU |
Protecţia mediului |
- |
24 |
24 |
Resurse naturale |
Tehnologică |
6.62 |
4.93 |
35 |
LICEUL TEHNIC BUZĂU |
Turism şi alimentaţie |
- |
24 |
24 |
Servicii |
Tehnologică |
6.44 |
- |
36 |
LICEUL TEHN. "D. FILIPESCU" |
Protecţia mediului |
- |
24 |
24 |
Resurse |
Tehnologică |
5.91 |
- |
37 |
LICEUL TEHN. "GR. C. MOISIL" |
Electric |
- |
48 |
48 |
Tehnic |
Tehnologică |
6.14 |
3.31 |
38 |
LICEUL TEHN. "GR. C. MOISIL" |
Electr automatiz |
- |
48 |
48 |
Tehnic |
Tehnologică |
6.29 |
5.39 |
39 |
LICEUL TEHN. "GR. C. MOISIL" |
Producţie media |
- |
24 |
24 |
Tehnic |
Tehnologică |
6.96 |
5.62 |
40 |
LICEUL TEHN. "HENRI COANDĂ" |
Mecanică |
- |
24 |
24 |
Tehnic |
Tehnologică |
5.32 |
4.30 |
41 |
LICEUL TEHN. "HENRI COANDĂ" |
Electr automatiz |
- |
24 |
24 |
Tehnic |
Tehnologică |
5.50 |
- |
42 |
LICEUL TEHN. "HENRI COANDĂ" |
Protecţia mediului |
- |
24 |
24 |
Resurse |
Tehnologică |
6.15 |
- |
43 |
LICEUL TEHN. "SF. SAVA"BERCA |
Filologie |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
4.77 |
- |
44 |
LICEUL TEH "T.SĂVULESCU" RS |
Agricultură |
- |
24 |
4 |
Resurse |
Tehnologică |
3.68 |
3.72 |
45 |
LICEUL TEH "T.SĂVULESCU" RS |
Ind alimentară |
- |
24 |
5 |
Resurse |
Tehnologică |
3.00 |
- |
46 |
LICEUL TEHN AGR COM SMEENI |
Agricultură |
- |
24 |
17 |
Resurse |
Tehnologică |
4.42 |
3.71 |
47 |
LICEUL TEHNOL. COM BECENI |
Protecţia mediului |
- |
24 |
17 |
Resurse |
Tehnologică |
3.67 |
3.47 |
48 |
LICEUL TEHNOL COM VERNEŞTI |
Mecanică |
- |
24 |
10 |
Tehnic |
Tehnologică |
3.19 |
- |
49 |
LICEUL TEH EC "E BASARAB” RS |
Comerţ |
- |
24 |
24 |
Servicii |
Tehnologică |
5.15 |
5.34 |
50 |
LICEUL TEH EC "E BASARAB” RS |
Economic |
- |
48 |
31 |
Servicii |
Tehnologică |
3.04 |
4.02 |
51 |
LICEUL TEH EC "E BASARAB” RS |
Turism şi aliment |
- |
48 |
34 |
Servicii |
Tehnologică |
4.22 |
4.75 |
52 |
LICEUL TEHNOL MES ȘI SERV |
Estetica şi igiena |
- |
24 |
24 |
Servicii |
Tehnologică |
5.87 |
5.14 |
53 |
LICEUL TEHNOL MES ȘI SERV |
Industrie aliment |
- |
24 |
24 |
Resurse |
Tehnologică |
5.54 |
- |
54 |
LICEUL TEHNOL MES ȘI SERV |
Turism şi aliment |
- |
24 |
24 |
Servicii |
Tehnologică |
5.87 |
4.26 |
55 |
LICEUL TE. "AL MARGHILOMAN" |
Filologie |
- |
52 |
52 |
Umanist |
Teoretică |
8.13 |
7.52 |
56 |
LICEUL TE. "AL MARGHILOMAN" |
Mate-Informatică |
- |
130 |
130 |
Real |
Teoretică |
8.02 |
7.16 |
57 |
LICEUL TE. "AL MARGHILOMAN" |
Ştiinţe ale Naturii |
- |
26 |
26 |
Real |
Teoretică |
8.07 |
7.28 |
58 |
LICEUL TEO. "N. IORGA" NEHOIU |
Filologie |
- |
52 |
52 |
Umanist |
Teoretică |
6.01 |
5.36 |
59 |
LICEUL TEO. "N. IORGA" NEHOIU |
Ştiinţe ale Naturii |
- |
26 |
26 |
Real |
Teoretică |
5.48 |
- |
60 |
LICEUL TEO. "N. IORGA" NEHOIU |
Mate-Informatică |
- |
26 |
23 |
Real |
Teoretică |
3.54 |
2.89 |
61 |
LIC "R VLĂDESCU"PĂTÂRLAGELE |
Filologie |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
7.30 |
6.79 |
62 |
LIC "R VLĂDESCU"PĂTÂRLAGELE |
Mate-Informatică |
- |
52 |
52 |
Real |
Teoretică |
6.75 |
6.37 |
63 |
LIC "R VLĂDESCU"PĂTÂRLAGELE |
Ştiinţe ale Naturii |
- |
26 |
26 |
Real |
Teoretică |
6.45 |
6.48 |
64 |
LICEUL "ŞTEFAN CEL MARE" RS |
Filologie |
- |
78 |
78 |
Umanist |
Teoretică |
6.23 |
6.71 |
65 |
LICEUL "ŞTEFAN CEL MARE" RS |
Mate-Informatică |
- |
26 |
26 |
Real |
Teoretică |
6.90 |
6.01 |
66 |
LICEUL "ŞTEFAN CEL MARE" RS |
Ştiinţe ale Naturii |
- |
26 |
26 |
Real |
Teoretică |
6.10 |
6.04 |
67 |
LICEUL "ŞTEFAN CEL MARE" RS |
Ştiinţe Sociale |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
6.73 |
6.34 |
68 |
LICEUL TEORETIC POGOANELE |
Filologie |
- |
26 |
26 |
Umanist |
Teoretică |
6.20 |
6.06 |
69 |
LICEUL TEORETIC POGOANELE |
Mate-Informatică |
- |
26 |
16 |
Real |
Teoretică |
4.54 |
3.07 |
STATISTICĂ ADMITERE ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL/PROFESIONAL DUAL ANUL TRECUT (2022)
NR. CRT |
Liceu |
Calificare profesională |
dual |
Locuri propuse 2022 |
Locuri realizate 2022 |
1 |
LICEUL AGRICOL "DR. C. ANGELESCU" |
Brutar - patiser - preparator produse făinoase |
|
24 |
24 |
2 |
LICEUL AGRICOL "DR. C. ANGELESCU" |
Mecanic agricol |
|
24 |
24 |
3 |
LICEUL AGRICOL "DR. C. ANGELESCU" |
Mecanic auto |
|
48 |
48 |
4 |
LICEUL AGRICOL "DR. C. ANGELESCU" |
Ospatar (chelner) vânzator în unități de alimentație |
|
24 |
24 |
5 |
LICEUL AGRICOL "DR. C. ANGELESCU" |
Horticultor |
|
24 |
12 |
6 |
LICEUL TEHNIC BUZĂU |
Mecanic auto |
|
24 |
24 |
7 |
LICEUL TEHNIC BUZĂU |
Mecanic auto |
|
12 |
3+7 |
8 |
LICEUL TEHNIC BUZĂU |
Comerciant - vânzător |
dual |
14 |
14 |
9 |
LICEUL TEHNIC BUZĂU |
Bucătar |
|
12 |
12 |
10 |
LICEUL TEHNIC BUZĂU |
Mecanic utilaje și instalații în industrie |
|
12 |
0+10 |
11 |
LICEUL TEHNOLOGIC "D FILIPESCU" |
Mecanic auto |
dual |
12 |
12 |
12 |
LICEUL TEHNOLOGIC "D FILIPESCU" |
Electrician exploatare joasă tensiune |
|
12 |
0 |
13 |
LICEUL TEHNOLOGIC "D FILIPESCU" |
Electrician exploatare joasă tensiune |
dual |
18 |
6 |
14 |
LICEUL TEHNOLOGIC "D FILIPESCU" |
Lacatuș construcții metalice și utilaj tehnologic |
dual |
16 |
0 |
15 |
LICEUL TEHNOLOGIC "D FILIPESCU" |
Mecanic utilaje și instalații în industrie |
dual |
14 |
0 |
16 |
LICEUL TEHNOLOGIC "D FILIPESCU" |
Sudor |
|
12 |
0 |
17 |
LICEUL TEHNOLOGIC "D FILIPESCU" |
Sudor |
dual |
18 |
12 |
18 |
LICEUL TEHNOLOGIC "D FILIPESCU" |
Operator la mașini cu comandă numerică |
dual |
12 |
7 |
19 |
LICEUL TEHNOLOGIC "GR. MOISIL" |
Electrician exploatare joasă tensiune |
|
12 |
12 |
20 |
LICEUL TEHNOLOGIC "GR. MOISIL" |
Strungar |
|
12 |
5 |
NR. CRT |
Liceu |
Calificare profesională |
dual |
Locuri propuse 2022 |
Locuri realizate 2022 |
21 |
LICEUL TEHNOLOGIC "H COANDĂ" |
Electromecanic utilaje și instalații industriale |
|
12 |
5 |
22 |
LICEUL TEHNOLOGIC "H COANDĂ" |
Electromecanic centrale electrice |
|
12 |
4 |
23 |
LICEUL TEHNOLOGIC "H COANDĂ" |
Electrician constructor |
|
12 |
12 |
24 |
LICEUL TEHNOLOGIC "H COANDĂ" |
Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice |
|
12 |
9 |
25 |
LIC TEH "I. POGONEANU" POGOANELE |
Mecanic auto |
|
24 |
24 |
26 |
LIC TEH "I. POGONEANU" POGOANELE |
Mecanic auto |
|
12 |
0 |
27 |
LIC TEH "I. POGONEANU" POGOANELE |
Finisor produse textile |
|
24 |
21 |
28 |
LIC TEH "I. POGONEANU" POGOANELE |
Finisor produse textile |
|
12 |
0 |
29 |
LICEUL TEHN "SF. SAVA" BERCA |
Mecanic auto |
|
24 |
22 |
30 |
LICEUL TEHN "T SĂVULESCU" RS |
Brutar - patiser - preparator produse făinoase |
|
12 |
12 |
31 |
LICEUL TEHN "T SĂVULESCU" RS |
Horticultor |
|
12 |
1 |
32 |
LICEUL TEHN "T SĂVULESCU" RS |
Apicultor-sericicultor |
|
12 |
0 |
33 |
LICEUL TEHN "T SĂVULESCU" RS |
Lucrător în agroturism |
|
12 |
2 |
34 |
LICEUL TEHN "V FRUNZĂ" RM SĂRAT |
Mecanic auto |
|
24 |
24 |
35 |
LICEUL TEHN "V FRUNZĂ" RM SĂRAT |
Mecanic auto |
|
24 |
10 |
36 |
LICEUL TEHN "V FRUNZĂ" RM SĂRAT |
Confecționer produse textile |
|
12 |
4 |
37 |
LICEUL TEHN "V FRUNZĂ" RM SĂRAT |
instalații comerciale, electrocasnice și din industria |
|
12 |
1 |
38 |
LICEUL TEHN "V FRUNZĂ" RM SĂRAT |
Electromecanic utilaje și instalații industriale |
|
12 |
1 |
39 |
LICEUL TEHN "V FRUNZĂ" RM SĂRAT |
Mecanic utilaje și instalații în industrie |
|
12 |
5 |
40 |
LIC TEHNOLOGIC AGRICOL SMEENI |
Mecanic agricol |
|
24 |
15 |
41 |
LICEUL TEHNOLOGIC LOPĂTARI |
Lucrător hotelier |
|
24 |
8 |
42 |
LICEUL TEHNOLOGIC RUŞEŢU |
Mecanic utilaje și instalații în industrie |
|
24 |
13 |
43 |
LICEUL TEHNOLOGIC VERNEŞTI |
Mecanic auto |
|
72 |
26 |
44 |
LICEUL TEHN EC "E.M. BASARAB" RS |
Comerciant - vânzător |
|
24 |
23 |
NR. CRT |
Liceu |
Calificare profesională |
dual |
Locuri propuse 2022 |
Locuri realizate 2022 |
45 |
LICEUL TEHN EC "E.M. BASARAB" RS |
Ospatar (chelner) vânzator în unități de alimentație |
|
24 |
24 |
46 |
LICEUL TEHNOLOGIC MES ȘI SERVICII |
Operator în industria malțului și a berii |
|
12 |
9 |
47 |
LICEUL TEHNOLOGIC MES ȘI SERVICII |
Ospatar (chelner) vânzator în unități de alimentație |
|
24 |
20 |
48 |
LICEUL TEHNOLOGIC MES ȘI SERVICII |
Ospatar (chelner) vânzator în unități de alimentație |
|
24 |
17 |
49 |
LICEUL TEHNOLOGIC MES ȘI SERVICII |
Bucătar |
|
24 |
19 |
50 |
LICEUL TEHNOLOGIC MES ȘI SERVICII |
Cofetar-patiser |
|
12 |
12 |
51 |
LICEUL TEHNOLOGIC MES ȘI SERVICII |
Frizer - coafor - manichiurist - pedichiurist |
|
24 |
23 |
52 |
LICEUL TEHNOLOGIC MES ȘI SERVICII |
Frizer - coafor - manichiurist - pedichiurist |
|
24 |
23 |
53 |
LICEUL TEHNOLOGIC PĂTÂRLAGELE |
Mecanic auto |
|
24 |
15 |
54 |
LICEUL TEHNOLOGIC PĂTÂRLAGELE |
Comerciant - vânzător |
|
24 |
4 |
|
|
|
|
1028 |
647 |
Sursa: https://www.isjbuzau.ro/index.php/examene-nationale/admitere/145-admitere-2021-2022/1132-locuri-libere-invatamant-profesional-dupa-a-ii-a-etapa-de-repartizare-an-scolar-2022-2023
Atenție: la specializările unde nu se completeză locurile există riscul nerealizării claselor iar elevii trebuie să se mute la altă specializare/ alt liceu
VĂ REAMINTIM CĂ LA LICEUL TEHNIC BUZĂU AVEȚI GARANTAT PE TOATĂ PERIOADA ȘCOLARIZĂRII CAZARE (ÎN INTERNATUL ȘCOLAR), MIC DEJUN, PRÂNZ ȘI CINĂ (LA CANTINA LICEULUI), ȘI TRANSPORT LOCAL ABSOLUT GRATUITE.
LICEUL TEHNIC BUZĂU VĂ ASIGURĂ BURSĂ DUBLĂ!!!
LICEUL TEHNIC BUZĂU
ȘCOALA PROIECTELOR EUROPENE
ȘCOALĂ AFILIATĂ UNESCO
ȘCOALĂ EUROPEANĂ
PLAN DE ŞCOLARIZARE
2023/2024
Profil servicii (3 clase 72 locuri)
- COMERȚ 1 clasă (cod ______)
- tehnician în ACTIVITĂȚI DE COMERȚ
- ECONOMIC 1 clasă (cod ______)
- tehnician în ACTIVITĂȚI ECONOMICE
- TURISM ȘI ALIMENTAȚIE 1 clasă (cod ______)
- tehnician în TURISM intensiv limba engleză
Profil resurse naturale şi protecţia mediului (1 clasă 24 locuri)
- PROTECŢIA MEDIULUI (cod ______)
- tehnician ECOLOG ŞI PROTECŢIA CALITĂŢII MEDIULUI
Profil tehnic: (1 clasă 24 locuri)
- ELECTRONICĂ ŞI AUTOMATIZĂRI (cod ______)
- tehnician operator ROBOȚI INDUSTRIALI intensiv lb engleză
PENTRU ADMITEREA LA CLASELE DE INTENSIV LIMBA ENGLEZĂ NU SE SUSȚINE PROBĂ. CLASELE VOR STUDIA TOT ÎN LIMBA ROMÂNĂ. ACESTE CLASE VOR AVEA 2 ORE SUPLIMENTARE DE LIMBA ENGLEZĂ. SE VA LUCRA DIFERENȚIAT, PE GRUPE, AVANSAȚI ȘI ÎNCEPĂTORI
VĂ PUTEȚI TRANSFERA ÎNTRE ACESTE SPECIALIZĂRI
(PENTRU OFERTA LA ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL VEZI PE VERSO)
LICEUL TEHNIC BUZĂU
ȘCOALA PROIECTELOR EUROPENE
ȘCOALĂ AFILIATĂ UNESCO
ȘCOALĂ EUROPEANĂ
PLAN DE ŞCOLARIZARE
2023/2024
ŞCOALĂ PROFESIONALĂ DUAL (70 locuri)
- Tehnic/ Electromecanică/ FRIGOTEHNIST 10 locuri
- Tehnic/ Electromecanică/ ELECTROMECANIC UTILAJE ȘI INSTALAȚII INDUSTRIALE 10 locuri
- Tehnic/Mecanică/TINICHIGIU-VOPSITOR AUTO 12 locuri
- Tehnic/Mecanică/MECANIC AUTO 15 locuri
- Servicii/ Turism şi Alimentaţie/ BUCĂTAR 12 locuri
- Servicii/ Turism şi Alimentaţie/ OSPĂTAR (CHELNER) VÂNZĂTOR ÎN UNITĂȚI DE ALIMENTAȚIE 11 locuri
ŞCOALĂ PROFESIONALĂ (12 locuri)
- Servicii/ Comerț/ COMERCIANT-VÂNZĂTOR 12 locuri
CE ESTE ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL?
- ESTE TOT ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL (ACELEAȘI MATERII ȘI ACELEAȘI ORE) DAR CU BENEFICII GRATUITE SUPLIMENTARE (CAZARE, MASĂ ȘI TRANSPORT)
- LA ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL NU AI OBLIGAȚII SUPLIMENTARE (NU TREBUIE SĂ TE ANGAJEZI OBLIGATORIU LA O ANUMITĂ FIRMĂ).
- TU DECIZI DACĂ TE ANGAJEZI, UNDE TE ANGAJEZI ȘI CU CE SALARIU TE ANGAJEZI
DE CE TREBUIE SĂ ALEGI ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL LA LICEUL TEHNIC BUZĂU?
- PENTRU CĂ LA NOI BURSA ESTE DUBLĂ DECÂT LA CEILALȚI
- PENTRU CĂ LA NOI AI CAZARE ȘI MASĂ ABSOLUT GRATUITĂ
- PENTRU CĂ LA NOI AI TRANSPORT PRIN BUZĂU COMPLET GRATUIT
- PENTRU CĂ LA NOI AI LOC DE MUNCĂ ASIGURAT DUPĂ FINALIZAREA STUDIILOR
- PENTRU CĂ LA NOI POȚI ALEGE LA CE FIRMĂ VREI SĂ TE ANGAJEZI
- PENTRU CĂ LA NOI NU EȘTI OBLIGAT SĂ TE ANGAJEZI (AI DREPTUL DAR NU EȘTI OBLIGAT)
- PENTRU CĂ DOAR LA NOI AI STAGII DE PRACTICĂ ÎN PORTUGALIA CU 900 EURO BANI DE BUZUNAR
- PENTRU CĂ DOAR LA NOI PARTICIPI LA COMPETIȚII INTERNAȚIONALE CU 500 EURO BANI DE BUZUNAR
- PENTRU CĂ LA NOI POȚI CONTINUA STUDIILE LA LICEU ZI/SERAL SAU ȘCOALA POSTLICEALĂ
FOARTE IMPORTANT:
Planul de şcolarizare propus de noi are următoarele caracteristici principale:
- este printre singurile planuri de şcolarizare din judeţ care se adresează celor 3 profiluri (“servicii”, “tehnic” şi “resurse naturale/protecţia mediului”).
- suntem singurii care oferim specializări diferite, flexibile-dacă vă doriţi o anumită specializare e foarte important să le treceţi pe toate printre opţiuni,în ordinea preferinţelor,important este să “prindeţi” un loc. Conform Regulamentului vă puteţi transfera ulterior la specializarea dorită.
- suntem singurii care, pentru toate specializările/clasele propuse, vă putem oferi stagii de pregătire practică în străinătate (3 săptămâni în Portugalia) cu TOATE COSTURILE (TRANSPORT, CAZARE, MASĂ, INTRĂRI LA OBIECTIVE TURISTICE, EXCURSII, PREGĂTIRE CULTURALĂ ŞI LINGVISTICĂ) ASIGURATE DIN FONDURI EUROPENE ŞI PESTE 900 EURO BANI DE BUZUNAR
PENTRU ADMITEREA LA CLASELE DE INTENSIV LIMBA ENGLEZĂ NU SE SUSȚINE PROBĂ SUPLIMENTARĂ. CLASELE VOR STUDIA TOT ÎN LIMBA ROMÂNĂ. ACESTE CLASE VOR AVEA 2 ORE SUPLIMENTARE DE LIMBA ENGLEZĂ. SE VA LUCRA DIFERENȚIAT, PE GRUPE, AVANSAȚI ȘI ÎNCEPĂTORI
LA LICEUL TEHNIC BUZĂU Obţii gratuit permis de conducere categoriile B şi C.
FOARTE IMPORTANT: Liceul Tehnic Buzău vă oferă posibilitatea să efectuaţi stagii de practică în străinătate.
TOTAL FONDURI EUROPENE ACCESATE PÂNĂ ÎN ACEST MOMENT
2.440.000 EURO
- 3 parteneriate scolare Comenius
- 9 proiecte de mobilitate VET
- 1 proiect mobilitate Leonardo
- 4 parteneriate strategice
- 3 PROIECTE CU GRANTURI SEE
- 746 ELEVI STAGII PRACTICA
- 160 MOBILITATI ELEVI PARTENERIATE
- 50 MOBILITATI CADRE DIDACTICE FORMARE ERAMSMUS+
- 47 MOBILITATI CADRE DIDACTICE FORMARE LLP
- 58 MOBILITATI PROFESORI PARTENERIATE SCOLARE, TINERET
Liceul Tehnic Buzău a obținut recent ACREDITAREA ERASMUS PENTRU MOBILITĂȚI ÎN DOMENIUL FORMĂRII PROFESIONALE (VET)
Vă anunțăm că numărul beneficiarilor A FOST MĂRIT substanțial
În PERIOADA 2021-2027 vor participa la STAGII DE PREGĂTIRE PRACTICĂ încă 600 ELEVI
Toate costurile de transport, cazare, masă, pregătire lingvistică, vizite culturale și PESTE 900 EURO/ELEV BANI DE BUZUNAR
Următorul elev poți fi chiar Tu!