5 – 9 octombrie 2010

În perioada 5 – 9 octombrie 2010 am participat la cursul Creativity and Learning, în urma obţinerii unui grant Comenius de mobilitate individuală pentru formare continuă din partea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Activitatea de formare a fost oferită de the Learning Teacher Network şi s-a desfăşurat la Kamena Vourla din Grecia, foarte aproape de oraşul Lamia, într-un loc încarcat de istorie, mitologie şi de mareţia peisajelor naturale.

Aceasta activitate a avut o dimensiune europeană extinsă, la ea participând 37 de cadre didactice din 17 ţări europene diferite. Obiectivele cursului de formare au fost: prezentarea unor noțiuni teoretice despre creativitate, stimularea creativității, aplicarea practică în ateliere de lucru, aplicarea practică ”acasă” şi stabilirea de parteneriate şcolare. Scopul acestui stagiu de formare a fost de a învăţa participanţii să creeze medii de învăţare propice pentru dezvoltarea creativităţii elevilor.

Pentru mai multe informaţii legate de activitatea de formare puteţi accesa paginawww.learningteacher.eu/creativity-and-learning.” Prof. Elena Suditu